تبلیغات
مجله دزفول Dezful Magazine - ایران خوزستان دزفول پخت سمنو Iran Khuzestan Dezful Cooking Samano
مجله دزفول Dezful Magazine
اولین مجله دو زبانه ی شهرستان دزفول Dezful Magazine
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


نشریه الکترونیکی دزفول تلاشی است برای معرفی هر چه بهتر دزفول در دنیای وب
با وجود اطلاعات زیاد در خصوص شهرستان دزفول اما نیاز بود تا اطلاعاتی صحیح در مورد دزفول انتشار یابد و این سایت کوشش از طرف گروهی از جوانان دزفول برای معرفی یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران می باشد

مدیر وبلاگ :نشریه الكترونیكی دزفول
مطالب اخیر

مرحله اول: سبز كردن گندم

ابتدا گندم را به دقت تمیز كنید و با آب سرد بشویید. سپس روی گندم ها مقداری آب بریزید طوری كه به اندازه بند انگشت روی آن را آب بگیرد.این كار 2 تا 3 روز طول میكشد.طی این مدت چندبار آب آن را عوض كنید تا در گندم‌ها جوانه پدیدار شود سپس آنها را در صافی بریزید و روی صافی آب تمیز خنك بریزید و صبر كنید تا آب آن كاملاً برود . دستمال تمیز و آب ندیده كه نازك باشد(چلوار آب ندیده) را كاملاً خیس كنید. گندم‌ها را در پارچه ریخته و پارچه را در ظرفی قرار بدهید روزی یكی دو بار كمی آب روی پارچه بپاشید دقت كنید كه آب زیادی زیر ظرف گندم نماند و فقط گندم و پارچه مرطوب باشد چون باعث ترش شدن گندم و همچنین سمنوی شما می‌شود.وقتی ریشه گندم نمودار شد آن را در ظرفی پهن كنید و پارچه را نمدار كنید. و روی گندم‌ها را با پارچه كاملاً بپوشانید تا گندم‌ها ساقه پیدا كند وقتی ساقه سفید گندم جوانه زد قبل از آن‌كه ساقه شكسته شود و سبزی ساقه نمایان شود آن را برای سمنو آماده كنید.

مرحله دوم: پخت سمنو

گندم‌های جوانه‌زده را با چرخ‌گوشت 2بار چرخ كنید ( در زمان های گذشته برای کوبید یا چرخ کردن جوانه های گندم در شهری همانند دزفول از وسایلی چوبی به اسن جَوَن استفاده می شد).بعد 6 تا 8 لیوان آب ولرم روی آن‌ها بریزید و آن را در صافی بریزید آب و مقداری از شیره گندم از صافی رد می‌شود بقیه گندم‌های باقیمانده در صافی را كاملاً فشار دهید تا شیره آن خارج شود. بعد دوباره نقاله‌ها را در 2 لیوان آب بریزید و دوباره صاف كنید آرد را در ظرف مناسبی كه گنجایش داشته باشد بریزید .سپس به شیره مقداری آب اضافه كنید كه آردها را بتوانید كاملاً در آن حل كنید و مایع رقیق باشد.ظرف را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا مایع جوش بیاید و غلیظ شود. باید دقت كنید كه مایه ته نگیرد و گلوله نشودهم زدن را آن‌قدر ادامه دهید تا آب آن به كل تمام شود و به شكل حلوا درآید و مانند حلوا آن را كمی سرخ كنید. (بدون روغن و شكر اضافه) چون این حلوا شیرینی طبیعی دارد. بعد مقداری آب ولرم را به تدریج داخل حلوا بریزید و با دقت (مرحله مهم) خوب هم بزنید تا گلوله‌ها كاملاً صاف شود. حالا آجیل با پوست و مغز را شسته و آن را اضافه كنید و با دقت به صورت مداوم آن را هم بزنید تا كمی غلیظ شود و به شكل سمنو درآید. بعد آن را با شعله خیلی كم (شعله پخش‌كن) یا در فر (اگر ظرف محتو) سمنو كوچك باشد و در فر جا بگیرد) دم كنید بعد از یك‌ساعت سمنو حاضر می‌باشد.
نوش جان

جوانه

سمنو

دزفیلی
Iran Khuzestan dezful Cooking Samano





نوع مطلب : آداب و رسوم، 
برچسب ها : دزفول، ایران، خوزستان، سمنو، پخت سمنو، سمنو دزفولی، اداب رسوم،
لینک های مرتبط :
          
پنجشنبه 30 بهمن 1393
چهارشنبه 11 مرداد 1396 03:28 ب.ظ
What's up it's me, I am also visiting this web page daily, this site is really
good and the visitors are genuinely sharing pleasant thoughts.
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1396 04:33 ق.ظ
I like it whenever people come together and share views.
Great blog, keep it up!
پنجشنبه 30 بهمن 1393 06:30 ب.ظ
عالی بود ممنون.
عمم سمنو درست میکنه گندمها رو غسل میده و بهشون دعا میخونه. سمنوش فوق العادس
پنجشنبه 30 بهمن 1393 08:22 ق.ظ
بازدید وبلاگت کمه ؟
میخوای بازدیدت رو زیاد کنی؟
یه راه آسون و بدون هزینه واست دارم.
تبادل لینک کن
با وبلاگ من ( چون مخصوص تبادل لینک و افزایش بازدیده )
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی